IET
openingstijden
& contact

Maandag – Vrijdag 09:00 – 18:00
Zaterdag 09:00 – 17:00
Zondag gesloten

Instituut voor Esthetische Technologie

TIXEL BEHANDELING VOOR HUIDVERJONGING

Non invasieve huidverbetering is trending
Een mooie nieuwe huid van binnenuit is een veelgehoorde wens. De nieuwste aanwinst in onze kliniek is de Tixel. Behandeling met de Tixel is de meest intensieve therapie tegen huidveroudering en het apparaat werkt op warmte.

De huid wordt door de behandelingen zelf aan het werk gezet waardoor deze sterker en gezonder zal worden. Het bijzondere aan de Tixel is dat de werking eigenlijk hetzelfde is als van de welbekende CO2 laser alleen dan met minder down time na de behandeling.

De resultaten zijn verbluffend en binnen een aantal maanden geniet de patiënt van zeer zichtbaar resultaat.

De Tixel behandeling

In principe komt iedereen in aanmerking voor een peeling. Door de speciale TCA peeling kunnen we op een veilige en gecontroleerde manier de laag met de beschadigde huidcellen verwijderen. I.E.T. maakt gebruik van verschillende soorten TCA peelings, met verschillende sterktes. Samen met de specialist wordt er gekeken welke behandeling past bij uw huid. Een peeling pakt het volgende aan; fijne rimpeltjes, grove huidstructuur, oppervlakkig pigment, lichte zonbeschadiging en rokershuid. Daarnaast zullen diepere lijnen verzacht worden.

De Tixel gebruikt een nieuw concept genaamd Thermo-Mechanische Ablatie. Dit houdt in dat een kopje (1 cm2) met kleine titanium pinnen heel kort tegen de huid aan wordt geschoten. Door middel van een korte contactduur met de huid worden er microgaatjes in de huid gemaakt en wordt warmte diep in de huid gebracht. Door de kleine wondjes wordt een wondgenezingsproces op gang gebracht. De afgifte van hitte in de lederhuid zorgt voor collageen remodellering, dat zich resulteert in een stevigere huid. Het resultaat van de Tixel is vergelijkbaar met die van een CO2 laser, maar met een minder lange down time en minder bijwerkingen. Omdat de Tixel de epidermis veel minder verwondt dan andere apparatuur is de hersteltijd rond de 4-6 dagen. Daarnaast is het risico op complicaties kleiner. Het voordeel van de Tixel is dat ook het gebied rond de ogen behandeld kan worden, omdat er niet met laserstraling maar met warmte gewerkt wordt.

Voor dat u deze behandeling kan ondergaan is een consult noodzakelijk.

Waar kan de Tixel behandeling nog meer voor worden gebruikt?
  • Vermindering fijne lijntjes
  • Vermindering rokers huid
  • Vermindering diepere lijnen
  • Versteviging van verslapte huid
  • Versteviging hangende oogleden
  • Vermindering van zonbeschadiging
Voor wie is de Tixel geschikt?

De Tixel is in principe voor iedereen geschikt die de huid wil verbeteren. Zo kunnen (acne) littekens al op jongere leeftijd voorkomen en de Tixel is ook ideaal voor het aanpakken van de eerste fijne lijntjes die meestal rondom de ogen ontstaan na het 25ste levensjaar. U dient eerst op een consult te komen zodat de therapeute goed naar de huid kan kijken.

Wat zijn de toepassingen van Tixel?

De Tixel is er echt op gericht om de huid te verstrakken en fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het fijne aan de Tixel is dat het apparaat toepasbaar is op verschillende zones waaronder het gezicht, de hals en het decolleté. De Tixel kan ook toegepast worden op het lichaam en daarbij kun je denken aan de armen, handen, benen en billen.

Wat gebeurt er voor de Tixel behandeling?

De therapeute neemt de geschiktheid voor de behandeling en eventuele risicofactoren door. De Tixel mag op nagenoeg alle huidtypen worden toegepast. Het is wel belangrijk om zowel 4 weken voor als 4 weken na de behandeling niet te zonnen. De therapeute zal voorafgaand aan de behandeling de huid reinigen alvorens van start te gaan met de behandeling.

Wat gebeurt er tijdens de Tixel behandeling?

Nadat de Tixel kop op de huid is geplaatst, voelt de patiënt warme prikjes op de huid. Zo behandelen we het hele gebied zeer nauwkeurig. De behandeling zelf kan wel wat pijn geven maar deze pijn is goed verdraagbaar. Indien gewenst kun je voor de behandeling paracetamol gebruiken. Tijdens de behandeling kan de huid rood worden en er kan na de behandelingen wat zwelling plaats vinden. Een behandeling duurt ongeveer 20-30 minuten afhankelijk van de zone.

Wat gebeurt er na de Tixel behandeling?

De huid zal warmer, roder en wat gezwollen aanvoelen voor ongeveer 24 uur. Dit behandelen we na met een verkoelende nabehandelingscrème. De hersteltijd is ongeveer 6-8 dagen waarbij de huid zonverbrand zal aanvoelen (strakke huid). Na 2-4 dagen kan de huid bruine, droge schilfering van minuscule stipjes vertonen. Deze stipjes zijn voor anderen nauwelijks zichtbaar maar kan een licht gebronsd uiterlijk geven. Daarnaast is het belangrijk om de huid gedurende de eerste week elke 2 uur in te smeren met Oxygenetics zalf om uitdroging van de huid te voorkomen. Deze zalf is verkrijgbaar in de Salon in 2 varianten 30 ml € 79,50 en 50 ml € 99,25. Als er een kuur wordt afgenomen is het echt een must om deze er bij te nemen. Blootstelling aan de zon moet vermeden worden voor ongeveer 3 maanden.

Wat is het aantal Tixel behandelingen?

Het aantal behandelingen met de Tixel hangt af van het gewenste resultaat en de huidige staat van de huid. Gemiddeld zijn er 4 Tixel behandelingen nodig. Tussen elke behandeling zit ongeveer 4 weken. Het exacte behandelplan wordt tijdens de intake opgesteld.

Wat is het resultaat van de Tixel behandeling?

Omdat de behandeling minder down time kent en anders werkt dan een laser kom je meerdere keren terug voordat je het resultaat bereikt. Na ongeveer 6 maanden zal de huid volledig zijn vernieuwd. Na ongeveer 6 maanden ziet u het volledige resultaat maar na een maand kunt al enig verschil ervaren. Poriën worden verfijnt en huid ziet en voelt gladder aan. Het proces van collageenvorming heeft tijd nodig.

Ook daarna gaat de huid zelf verder met het aanmaken van collageen en elastine waardoor het effect doorwerkt. Uiteraard kan het verouderingsproces niet stop gezet worden en is het belangrijk om ieder half jaar een touch up behandeling in te plannen om het resultaat vast te houden.

Preventieve maatregelingen Tixel

Het is belangrijk om minimaal 4 weken voor en na de behandeling de zon te vermijden en dagelijks een SPF 30-50 te gebruiken. De behandeling kan daarnaast een beter resultaat geven wanneer je de supplementen van LaViesage (Skinbase, Skollagen, Skin boost & Lift) gebruikt voor aanvang en gedurende de behandelperiode. Daarnaast adviseren we om een week voor aanvang te starten met 1000mg vitamine C tabletten en een multivitaminen tablet.

Veelgestelde vragen over de Tixel behandeling
Is de Tixel veilig?

De Tixel is veilig in gebruik en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Het apparaat is dan ook voorzien van een CE- en *FDA-keurmerk. Uiteraard heeft ons team een gedegen opleiding gevolgd om deze behandeling uit te mogen voeren en wordt u altijd geholpen door een ervaren huidspecialist.

Mag ik make-up gebruiken na de behandeling?

Nee je mag niet direct na de behandeling make-up gebruiken. 48 uur na de behandeling zou u een minerale poeder of make- up mogen gebruiken. Anders foundation is niet aan te raden omdat dit de huid kan afsluiten en de huid dan moeilijker kan genezen. Ga voorzichtig om met de huid, niet wrijven, boenen of krabben aan de huid.

Wat zijn de mogelijke complicaties?

Doordat de huid van de verdampte gaatjes zich snel kan herstellen is de kans op infectie en andere bijwerkingen minimaal. In sommige gevallen zou de huid allergisch kunnen reageren bij het gebruik van eigen cosmetica. Het is daarnaast mogelijk dat roodheid en zwelling 3 dagen of langer kan aanhouden.

Ik ben gevoelig voor hyperpigmentatie. Kan ik de behandeling wel ondergaan?

Wanneer je gevoelig bent voor hyperpigmentatie is het belangrijk om pigment remmende middelen te gebruiken in de nachtverzorging. Daarnaast is een SPF 30 noodzakelijk (voor iedereen) tot 3 maanden na de behandeling.

Ik heb vaak een koortslip. Moet ik speciale maatregelen treffen?

Als je vaak een koortslip hebt, is het raadzaam om voor de behandeling te starten met een profylaxe tegen Herpes Simplex (koortslip) zoals Aciclovir. Dit recept kunnen wij je voorschrijven. Je start dan op de dag van behandeling en je maakt de kuur af. Je kunt eventueel vooraf aan de behandeling 1000 mg L-Lysine supplementen gebruiken (dagelijks).