IET
openingstijden
& contact

Maandag – Vrijdag 09:00 – 18:00
Zaterdag 09:00 – 17:00
Zondag gesloten

Instituut voor Esthetische Technologie

TCA PEELINGS

Een egale glanzende huid binnen no time? Dat kan met de Pascaud Professioneel Peel of PH-Formula. Huidveroudering uit zich niet alleen in fijne en diepe rimpels, maar ook in verslapping, vergroving van de huidstructuur, pigmentvlekken en een vale huidskleur.

Huidveroudering ontstaat door een verlies van elastine en collageen, de bindweefselvezels die zorgen voor trekvastheid en stevigheid. Met een TCA peeling kunnen we de huid op een natuurlijke manier behandelen. De huid wordt na de behandelingen namelijk zelf aan het werk gezet. Het resultaat? Een verfijnde en egalere huid. Voordat u een peeling kunt ondergaan bij ons dient u eerst op consult te komen.

Voor wie?

In principe komt iedereen in aanmerking voor een peeling. Door de speciale TCA peeling kunnen we op een veilige en gecontroleerde manier de laag met de beschadigde huidcellen verwijderen. I.E.T. maakt gebruik van verschillende soorten TCA peelings, met verschillende sterktes. Samen met de specialist wordt er gekeken welke behandeling past bij uw huid. Een peeling pakt het volgende aan; fijne rimpeltjes, grove huidstructuur, oppervlakkig pigment, lichte zonbeschadiging en rokershuid. Daarnaast zullen diepere lijnen verzacht worden.

Na de behandeling

De huidreacties na de peeling verschillen per persoon. Doorgaans zult u last hebben van wat schilfering en minimale roodheid. De dag na de peeling voelt de huid strak aan en vertoont een bruine verkleuring. Vervolgens zullen de dode huidcellen loslaten en voelt de huid droog aan. De huid dient 24 uur per dag te worden ingesmeerd met een vette crème. Na 4 tot 7 dagen zult u het resultaat zien en heeft de huid een lichtroze glow. De huid oogt dan fris en goed gehydrateerd.

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd en voorbereid op de peeling. Dit gebeurt door een enzymatische peeling. Deze peeling zal een wat tintelend gevoel geven. Hierna wordt de huid nogmaals gereinigd. De ogen en lippen worden ingesmeerd met vaseline. De TCA peeling wordt vervolgens aangebracht met 2 wattenstaafjes. Na het aanbrengen van de peeling zult u een paar minuten een vervelend gevoel hebben, het beste te omschrijven als brandend en prikkend. Bij het verwijderen van de peeling is dit gevoel snel weer verdwenen. Nadien vertoont de huid mogelijk een wisse waas, roodheid en lichte zwelling, en kan nog enigszins na tintelen. De huid wordt na behandeld met 24h crème en SPF 50.

Veelgestelde vragen over medische peeling
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Voor het beste resultaat adviseren we de peelings in een kuur van 2-3 behandelingen met 4 weken tussen de behandelingen. Om het behaalde resultaat te behouden is het raadzaam om met enige regelmaat een peeling te ondergaan, bijvoorbeeld één keer per kwartaal.
Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen?

• Omdat huid voor te bereiden op de TCA peeling dient u 10 dagen een ampullenkuur te doen. Door de ampullen verhoogt het water niveau in de huid. De huid is beter gehydrateerd. Hierdoor werkt de peeling beter, gelijkmatiger, penetreert hij overal even goed, en niet te diep.

• Er worden 10 dagen afwisselend ampullen gebruikt met retinol en AHA. De huid etst hierdoor beter en geneest naderhand sneller. De ampullen mogen ook uitgesmeerd worden over de hals. De ampullen kunnen een prikkelend gevoel geven op de huid. Dit komt door de zuren.

• Mannen: 24 uur van tevoren niet scheren. Liefst langer. Na de peeling een week niet scheren en mesje reinigen met alcohol van tevoren.

• Voor het huidherstel helpt het als u van tevoren start supplementen te gebruiken zoals Collageen boosters, vitamine C + calcium, glucosamine, multivitamine preparaten, LaVisage. U start hiermee tegelijk met de ampullen.

• Voor de behandeling 2 weken niet in de zon, SPF 50 gebruiken.

• Het behandeleffect wordt geoptimaliseerd indien u vooraf en achteraf aan de behandeling onze producten van PCA gebruikt. Deze producten bereiden de huid goed voor en zorgen voor langer behoud van het resultaat.

Adviezen

• Probeer na de behandeling blootstelling aan zonlicht (waaronder ook zonnebank) te vermijden. Het is zeer raadzaam om tijdens de gehele kuur uw gezicht met sunblock met een hoge SPF (minimaal factor 30) in te smeren wanneer blootstelling aan de zon niet vermeden kan worden. Zo voorkomt u kans op hyperpigmentatie.

• Tot 7 na de behandeling kan de huid gaan schilferen en roodheid vertonen. Probeer niet aan eventuele schilfertjes of korstjes te ‘pulken’.

• Roken vertraagt het wondgenezingsproces, waardoor het langer duur voordat de huid geneest.

• Het wordt aanbevolen geen gezichtsmaskers, cosmetische producten die uw huid irriteren en geen exfoliërende producten te gebruiken tijdens de kuur.

• Wij raden aan geschikte huidverzorging te gebruiken tussen de behandelingen. We raden de volgende producten aan: QMS, Oxygenetics, PCA Skin. Indien u gevoelig bent voor pigmentvlekjes dient u na de behandeling pigment onderdrukkende middelen te gebruiken.

• Voor het camoufleren van de huid zijn de professionele camouflageproducten van Oxygenetics zeer geschikt. Dit product is speciaal ontworpen voor na een medische laserbehandeling of peeling. Oxygenetics geeft een zeer natuurlijke dekking en laat uw huid ademen. Daarnaast werkt deze camouflage ontstekingsremmend, bevordert het herstel van de huid en bevat een fysische factor 25 voor bescherming tegen UV-straling van de zon. Oxygenetics is verkrijgbaar bij IET.